Besöksräknare

lördag 30 juli 2011

Härlig Falkenbergsvecka

Publicerar idag 10/8 detta inlägg som jag egentligen skrev för ett par veckor sedan.
Nu har vi haft en mysig vecka här i stugan. Även om livet rör sig mest runt huset här så har vi gjort mycket. Flera fönster har bytts ut vilket mest min pappa jobbat med men vi andra har fått hjälpa till här och där och när det tunga fönsterpartiet som vägde 360 kg skulle på plats så behövdes alla händer som huset hade. Trots att det var väldigt tungt så gick det riktigt problemfritt att få det på plats och nu har vi en vägg som enbart består av glas. Det känns som att man sitter utomhus. Jättehärligt. Efter att ha målat mycket av 70talsfurun vit och sedan satt upp en fondtapet blev rummet som nytt. Nytt stolstyg från Spira fyndades och nästa projekt är att göra om stolarna.
Förutom byggprojekten så har vi tagit härliga cykelturer på dryga milen, dock med diverse stopp för glassätning, caching, minigolf, picknick och annat men duktiga barn har trampat bra på sina små cyklar!
Då är det bara en vecka kvar på semestern och vi har en tur till Lilla Askerö och Gullholmen på schemat. På lördag om en vecka bär det av till Bangalore igen. Det känns lite tungt just nu att behöva lämna sommarsverige och familjen men väl hemma i Indien igen så har vi det ganska bra med fina vänner sån tur är och i december kommer vi faktiskt till Sverige igen för att fira jul!

måndag 11 juli 2011

Svampplockning och kvällsdopp

I dag har vi haft en härlig dag här i den lilla stugan. Tomas drog upp mig klockan sju för att ta en rejäl promenad. Två timmar hade han siktat på och på ren vilja gick han därför i över en timme med ett skavsår som uppstod redan då vi precis lämnat tomten. Hade han inte varit så envis så hade han gett upp tidigare och då inte haft det ca 5x5 cm stora sår på ena hälen som nu gör otroligt ont!
Då solen sken härlig över ängar och åkrar så bestämde vi att vi skulle gå ut och titta efter svamp. Yngst herrn i familjen var väl inte helnöjd med beslutet att vi skulle ut och gå i skogen, men ändrade sig efter att ha varit med och tillverkat Dagobertmackor och var sedan på ett strålande humör. Här sitter vi och äter de goda mackorna med stekt ägg och köttbullar.
Oskar hade med sig en typisk oskargrej - en väska med lite smått och gott som kunde vara bra att ha i skogen såsom plåster, ett mynt (om man var tvungen att singla slant om vilken väg man skulle ta) en tärning (som även den kunde lösa en tvist) en ipod och lite till.
Tomas och Oskar lyckades hitta några förskrämda kantareller men de var inte mer en att de fick plats i handflatan och behöver drygas ut rejält om de ska räcka till en smörgås till oss var. Jakob och jag tittade mest på naturen. Mossan är fantastiskt fin där den ligger i mjuka kuddar på marken!
Dagen avslutades med ett dopp i sjön och därefter lite grillat med sällskap av svåger, svägerska och storkusinerna, ett sällskap som alltid är lika mysigt.

onsdag 6 juli 2011

Trasmattor och körsbärspaj

Fönsterbyte och takmålning fortsätter här men idag har mest pappa och mamma gjort de grejerna. Jag har haft andra projekt. Vi har en trasmatta som varit tomatröd och så länge jag kan minnas har vi haft den i vardagsrummet. När systern tagit över designen av rummet och sofforna blivit gråa och kuddarna går i rosa-cerisa nyanser så känns mattan lite väl röd. Men om den bleks så kan den bli riktigt fin, tänkte jag och skrubbade den med remol. Den började avge färg, röd som rödbetssaft! Efter det så har jag hela dagen försökt spola den med trädgårdsslangen för att få bort all röd färg men det fortsätter bara att rinna. Mina händer och fötter är röda och mattan är nu rödare än förut med den stor ljus fläck på mitten. Så mycket jobb i onödan. Nu är det väl bara att kassera mattan. INGEN bra idé!!! I alla fall inte med något bra resultat!
Oskar har haft ett annat projekt som tagit honom hela dagen. Han ville göra en paj och tomten här är full av körsbörsträd med mogna, söta bär. Först fick han plocka bär.....

...det tog sin lilla stund. Sedan skulle alla bären kärnas ur.....

för att sedan bakas till en smaskig paj!

Nu är vi mätta och röda om fingrarna av körsbär och mattvätt. Ett dopp i det blå kanske kan få bort lite av färgen? Vi ska pröva.

tisdag 5 juli 2011

Sommardagar i Falkenberg


Äntligen har det blivit sommar! Vädret är härligt, jordgubbarna söta och blommorna är vackra och blommar i massa olika färger. Den nya altanen är fin och krukorna prunkar med blommor.
Men som alltid här i Falkenberg finns det nya projekt på gång....
Innegården sedd innifrån...
...och sedd utifrån!!!
Just nu är det ett fönsterbytarprojekt (tack och lov att det är så varmt för i natt har vi bara plast för två fönsterhål i väggen) och ett takmålarprojekt. Vi målar taket ihop, mamma och jag och tar en liten bit i taget så att inte jag ska få problem med min nacke igen.

Jag vet att en del tycker det är jobbigt att snickra och måla men jag tycker det känns skönt att ha lite projekt. Då kan man växla mellan att greja och att ligga och lapa sol! Sån är jag!/Åsa

måndag 4 juli 2011

MC tur i Indien



I helgen åkte jag, Kjell och Johan på MC-tur till en hillstation i Tamil Nadu som heter Yercaud. Vi startade tidigt i fredags med två chafförer i följebil som kartläsare och allmän service. De pratar dessutom Tamil vilket kan vara praktiskt då engelska är lite sämre gångbart just i denna delstat.


Här står Kumar och Janard och pratar med en nyfiken bybo om våra hojar.

Vi åkte på fina MC vägar ner utan några större trafikinsidenter. Jag var väldigt nära att köra över en hund och sedan får man ju såklart vara lite mer aktiv på att medtrafikanterna inte riktigt agerar som hemma så klart.







Vägen upp som nog var en stigning på 1100 höjdmeter upp till 1515m. Utsikten var helt enorm och serpentinvägar som inte verkade aldrig vilja ta slut. Det är en vy som måste upplevas och är svår att fotografera. Efter åtta nio timmar så var vi framme med 25 mil avverkade med avbrott för lång lunch och en regnpaus.



Dagen efter så skulle vi åka titta på en damm och resan dit var lite seg med jobbig trafik så det bestämdes att vi skulle åka småvägar igen. Vi skulle passera ett bergspass och väntade på att tåg skulle passera. Då blev det polskrikstad och hela byn vara engarerade i vårt vägval. Vägen som fanns med på kartan var inte farbar för vår följebil. Vi åkte över och inspekterade vägen och efter lite moget övervägande så bestämde vi oss för att de troligen hade rätt.

Vägen som de menade var bättre fanns inte på vår karta. Här var första varningstecknet.
Så småningom hittade vår följebil vägen och det var en kostig mellan husen i en grannby. Här borde man ju också reagerat tycker man.

Vi åkte ut på vägen och Johan började mumla om att vi måste bestämma oss om det känns rätt. Snart blev det en kraftig serpentin stigning delvis i trasigt oljegrus. Tiden började gå och vi ville inte stå i regn och mörker då det brukar regna runt fyra fem så här års. Bilen hade inte klarat serpentinen utan att backa i hårnålarna.
Väl uppe på första platån så byttes oljegruset mot grus och lerväg. Då var vi ordentligt sammanbitna och jag funderade på hur man hanterar en Royal Enfield nerför rullgrusserpentin.
Vi frågade lite här och var och jag tror inte någon hade sett tre RE här uppe och definitivt inte en bil heller. Vi hade tappat kontakten med bilen som satt fast i en lerpöl i 40 minuter. De fick dock gott om hjälp och alla talade om att det hade åkt tre tokiga svenskar på MC här uppe.


Undra om de tyckte våra chaffisar var lika tokiga som sitter fast mitt i skogen iklädda vita chafförs uniformer.
Vi träffade på två killa på en moppe och när vi frågade hur långt det var kvar började de säga 20 km. Då höll vi på att bryta ihop men Kjell var envis och menade att det finns bara ett håll att åka.
Mitt i skogen så var det väl något vägprojekt sponsrat av gud vet vem, som höll på att bygga en ny serpentin som ledde till ingenstans. Visserligen grus men god standard vilket gjorde att vi kom ner från berget. När vi slutligen nådde serpentinen upp till Yercaud med asfalt igen så jublade iallafall jag innombords. Vi kom fram lagom till halvsex precis i skymning och utan regn denna dag.



Vart man än kommer på trestycker RE och är utlänning så blir man lite huvudattraktion. Här ser vi Johan som kramas med två Indier som vi tillslut hade svårt att bli av med. Om man får dra alla Indier över en kant så är de oerhört sociala och kommer alltid fram och pratar var man än stannar.


Hemvägen varvades med motorväg och lagom små fina och kurviga asfaltsvägar genom det vackra landskapet. En tupp var nära att missta livet i en by annars gick det bra på hemvägen också.

Vi summerade en trevlig resa med 66 mil något lite mer skäggiga, trötta, ont i rumpan men nöjda med äventyret.


lördag 2 juli 2011

Balder är bäst!!!


I torsdags var det dags att åka ner mot Falkenberg. Min syster kom med det utmärkta förslaget att vi skulle ses på Liseberg med våra barn och våra föräldrar. Vilket bra förslag och vilken mysig dag det blev! Solen sken, det var lagom mycket folk och alla var på bästa humöret.
Vi hade åkband alla åtta och vi började tufft med en tur i Lisebergsbanan. Vi parade upp oss två och två. Man väljer ju kö till vilken plats i vagnen man vill åka och hamnar ju alltså i småköer innan man kommer på tåget. Barnen valde som vanlig var sin kusin att åka med, jag och syrran hamnade i en kö och mamma och pappa i en. Glatt hoppade vi in i vagnarna och insåg då att vi vuxna hamnade i tåget före det som barnen skulle komma med, då vi valt att sitta lite längre fram och köerna där var mindre populära än de barnen valt. Lite dåligt samvete fick vi när vår vagn rullade iväg och våra barn stod kvar på perrongen. Då kändes det bra att Oskar nu är så stor för de andra såg ganska små ut jämte honom.
Sån tur var hade turen gått bra och alla (kanske förutom mormor som klev av turen på darriga ben) hade fått mersmak. Alla åkte Lisebergsbanan två eller tre gånger, även mormor!
Barnen tog en tur i svänggungorna medan vi vuxna tog en åkapaus.

Oskar, morfar, syster och jag åkte Balder och vi var alla ense om att det är Lisebergs bästa åkattraktion. Den är riktigt härlig! Vilket kill i magen!!! Man måste bara skrika lite i varje backe eller så kan man helgardera sig som min syster gjorde och skrika hela turen! Underbart!!!
En våt Kålleradotur
Kvällsmat
Halv tio vad det ett nöjt och trött gäng som lämnade Liseberg och fortsatte söder ut till Falkenberg.