Besöksräknare

måndag 11 juli 2011

Svampplockning och kvällsdopp

I dag har vi haft en härlig dag här i den lilla stugan. Tomas drog upp mig klockan sju för att ta en rejäl promenad. Två timmar hade han siktat på och på ren vilja gick han därför i över en timme med ett skavsår som uppstod redan då vi precis lämnat tomten. Hade han inte varit så envis så hade han gett upp tidigare och då inte haft det ca 5x5 cm stora sår på ena hälen som nu gör otroligt ont!
Då solen sken härlig över ängar och åkrar så bestämde vi att vi skulle gå ut och titta efter svamp. Yngst herrn i familjen var väl inte helnöjd med beslutet att vi skulle ut och gå i skogen, men ändrade sig efter att ha varit med och tillverkat Dagobertmackor och var sedan på ett strålande humör. Här sitter vi och äter de goda mackorna med stekt ägg och köttbullar.
Oskar hade med sig en typisk oskargrej - en väska med lite smått och gott som kunde vara bra att ha i skogen såsom plåster, ett mynt (om man var tvungen att singla slant om vilken väg man skulle ta) en tärning (som även den kunde lösa en tvist) en ipod och lite till.
Tomas och Oskar lyckades hitta några förskrämda kantareller men de var inte mer en att de fick plats i handflatan och behöver drygas ut rejält om de ska räcka till en smörgås till oss var. Jakob och jag tittade mest på naturen. Mossan är fantastiskt fin där den ligger i mjuka kuddar på marken!
Dagen avslutades med ett dopp i sjön och därefter lite grillat med sällskap av svåger, svägerska och storkusinerna, ett sällskap som alltid är lika mysigt.

1 kommentar:

  1. Wow!! Ser jag i syne eller har Oskar verkligen doppat sig?!? ;) måste varit ganska behagligt då, för Oskar tycker det är kallt i poolen! Men jag lyckas ju alltid övertala honom att bada med mig endå ;)) Men han är världens bästa Oskar endå :) Kram Nora (Som inte heller alltid är pigg på att bada i kallt vatten....;)).

    SvaraRadera