Besöksräknare

söndag 28 november 2010

Första advent


Idag är det första advent. Det är svårt att få riktig julkänsla när man går i shorts. Vilken tur då att man har vänner som hjälper till att skapa julstämning. Tillbringad eftermiddagen hos familjen W med att dricka glögg, kaffe, lussebullar och pepparkakor. Nästan 20 personer var vi där som hade trevligt och mumsade på godsaker. En bra avslutning på denna pluggdag
.
Idag har Oskar läst till matteprov i morgon och biologi på onsdag. Jakob har skrivit dikter genom att använda "onomatopoeia" och "alliterations" - vet ni vad det är? Jag fick slå upp det. Han har gjort massa andra läxor också men spanskaläxan behöver han inte göra förrän i morgon. Tur är väl det för där ska han skriva kreativa nyheterom väder (crazy news about worldwide weather)! Han kan inte mer än siffror och veckodagar på spanska!!! Sån tur var så träffade jag hans spanskafröken(som är ny sedan några veckor) igår på utvecklingssamtal och förklarade att vi gjorde läxorna med hjälp av Googles översättningsprogram som sedan Jakob skrev av. Han har bara läst spanska sedan i höstas och har fått gå på en av två spanskalektioner i veckan då han haft stöd-engelska den andra lektionen. Nu hoppas jag han får lite mer anpassade läxor.

Annars fick han förväntat omdöme: ambitiös, uppfostrad, bra på att lyssna och prata, förstår i stort skolämnena men svag på stavning/skrift - väldigt förväntade kommentarer. Han ska inte ha stödengelska efter jul och läraren där tyckte han hade utvecklat sin engelska långt över förväntat på ett år. Jag tror de flesta lärare har svårt att förstå att han inte kunde någon engelska för drygt ett år sedan. Han trivs i klassen och verkar mera nöjd här denna terminen, vilket är skönt. Han är duktig och kämpar på, min lille pojk. Ja, det gör de båda två. Oskar börjar känna av nervositeten inför de kommande två examinationsveckorna. Hoppas han kan somna i tid ikväll. Ni får hålla tummarna för honom i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar