Besöksräknare

söndag 13 juni 2010

Framme!!!

Nu har vi sovit ut efter en lång hemresa. I fredags var det mycket att göra. Oskar skrev sitt sista prov och Jakob hade "student led conference" vilket innebar att han fick 15 min i klassrummet för att visa mig vad han gjort under terminen. Fröknarna tyckte han varit jätteduktig och gjort stora framsteg. Av de lärarna som höll i engelskaundervisningen för utländska studenter fick han ett diplom för "Most improved Award" och beröm för att kunna fokusera och genomföra sina uppgifter självständigt men även för att vara duktig på att uttrycka sig i bild. Stolt gick man därifrån och tänkte på skillnaden på den glade lille killen som i dag pratar engelska med sina klasskompisar och på samma kille som blek och förvriden av skräck inte ville släppa min hand första skolveckan i oktober.
Lunch på Toscano och grillkväll på klubben hanns sedan med mellan packning och provvägning av väskorna. Lite innan tio satte vi oss i bilen och åkte mot flygplatsen där sedan incheckningen tog sina timmar. Kvart över två lyfte planet. Då hade redan Jakob hunnit sova någon timme i vänthallen vilket är bra för då får vi gå på först ihop med de som har små barn!

Flygningen gick jättebra. Det är inga problem att resa med så stora killar som tar hand om sitt eget handbagage. De fyra timmarna vi fick vänta i Frankfurt tillbringades med att äta lördagsgodis och åka på rullband.

Äntligen landade vi i Sverige efter en rätt skakig nedstigning. Hör var kontrasterna mot Indien påtagliga: isande vind med lite småpiskande regn, 11 grader (=kallt!!!), ratten i bilen på fel sida, skog och grönt, inga sopor, tomma vägar utan fartgupp... Det kändes som att komma till norrland en höstdag. Men värmen mötte oss i form av kramar från en glad mormor som bullat upp med rikligt med svensk smörgåsmat som vi glatt länsade. Ett besök hos en glad farfar hann vi med innan kvällsmat (lax med vinsås, färskpotatis, sockerärtor, underbart gott vitt vin - mums!) och sedan tidigt i säng. Lakan fick bättra på mörkläggningen då vi inte är vana att gå och lägga oss då det fortfarande är ljust.

Vi får nog åka och köpa oss var sin fleecetröja, men det känns ändå härligt att äntligen vara framme!!!

3 kommentarer:

  1. Den där svenska smörgåsmaten är inte att leka med. Store sonen har ökat några kilo :) och vad värre är så kommer troligen hans mamma göra detsamma. Det är väldigt gott med smörgås!

    Såg att ni inte sattes ned så bekvämt ni heller. Jag hann tänka att det var väl typiskt nu som vi var så nära....Tur att de vet vad de gör de där piloterna.
    (Jag har hittat en fleece här hemma. Fridens!)
    Kramisar Lena

    SvaraRadera
  2. Åh lycka!!!! Ha en underbar sommar!!!! Kram Matilda

    SvaraRadera
  3. Hej och välkomna hem till folktomma, rena påläggslandet Sverige. Hoppas ni hittat lite goa fleecar. Önskar er en skön sommar, kram Eva-Lena

    SvaraRadera