I går bestämde Oskar menyn. Han frågade tidigt i veckan om inte vi kunde göra egen sushi. Självklart kunde vi det så vi bestämde att vi skulle göra det på fredag. I torsdags tog han initiativ till ett inköp av allt som behövdes. Vi var och köpte bambumatta, wasabi, inlagd ingefära, risvinäger och mycket mer. I fredags började vi vid sextiden och det tog ett par timmar innan maten var på bordet, framför allt då det var en lång process att tillreda riset. Det skulle sköljas, svälla i vatten, kokas, vila, blandas med ett avsvalnat hopakok av risvinäger, salt, socker och något som heter mirin och sedan fläktas sval för att bli blank. Sedan kunde vi börja pyssla ihop rullar, riskuddar och annat. Det blev en riktigt god middag där till och med Jakob efter mycket tvekan smakade på en sjögräsrulle.
|
Jag gör tempurafriterad broccoli och räkor |
|
Oskar gör makirullar |
|
Så här mumsigt blev det! |
Ser mumsigt ut! Johan och jag gick en sushikurs för ca åtta årsedan, man får inte glömma kärlek när man sköljer riset fick vi lära oss, vi fick oxå med oss orden " fisken simmar i vatten, sushi simmar inte i soja" :)) kram
SvaraRaderaSå gott!!
SvaraRadera