Besöksräknare

måndag 10 februari 2014

Slalomsemester



Nej nu måste jag uppdatera er lite. Vi är ju ute på äventyr! Tidigt i fredags morses,(ja, alldeles för tidigt för mig...redan klockan fem) rullade bilen från hemmet till sydligare breddgrader. Tillsammans med familjen P började vi då vår resa till Nauders i Österrike för en veckas skidsemester. 
Hela dagen gick bilresan och klockan halv tio på kvällen hade vi avverkat en ljudbok och åtskilliga mil och befann oss i södra Tyskland. Då klockan var sen lyckades hotellpersonalen ordna så att ett lokalt kök höll öppet lite längre för oss och vi fick oss en mycket tysk middag bestående av bayersk sallad ( som var ett helt paket kokt skinka skivad i en skål med dressing med rågbröd till) och käser spätsle (pasta med ost) som vi sköljde ner med ett stort glas öl, vad annars?!
Här en bild från nästkommande morgon när vi utnyttjade det fria internätet innan vi reste vidare över gränsen till Österrike.
Denna dag blev mycket vacker trots ytterligare 3-4 timmar i bilen. Bergen visade sig från sin vackraste sida med vårgrönt nere i dalen och snö på toppen. Dock var det litesnötunt och när vi bara hade 6 km kvar och vägen fortfarande var fri från snö blev vi lite oroliga. 



Men Nauders ligger högt och väl här fanns snön. Efter incheckning på ett litet familjeskött hotell med österrikisk aplkänsla hyrde vi skidor och sedan blev det veckans första 6-rättersmiddag. Det kändes som att temat var högtid med kärlekstvist med denna speciella dukning. Maten var ok i traditionell stil och ingen gick hungrig därifrån, efter veckans första, men säkert inte sista schnitzel. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar