Besöksräknare

söndag 27 september 2009

Resväskan är packad

Nu är vi äntligen klara med allt och väskan är packad. Det blev väldigt tunga väskor så vi får se vad som händer på flyget. Antagligen blir det liten nätt avgift. Det har varit stressiga veckor som vi inte riktigt hade räknat med. Efter att möblerna skickades hade vi tänkt att turnera lite och mysa med vänner men så blev det inte. De sista veckorna har spenderats på att få klart huset och alla saker som skulle vara kvar i Sverige. Vi hann iallafall med en Borås tur i helgen, Falkenberg förra veckan och grannarna igår kväll.
Imorgon står taxin utanför kl 05:55 så då är det bara att kliva in och fara. På tisdag natt landar vi i Bangalore och bor på ett hotell i Whitefield nära där vi har huset. Tisdag em skall vi hyra lite tillfälliga möbler till oss och Kjell och Kristina tills våra dyker upp,

Ses Tomas

onsdag 16 september 2009

Möblerna i container



Våra möbler ligger nu i en container någonstans på havet. Frågan är när de kommer fram och om allt är helt. Jag har beställt biljetterna till den 28 Sept så då lämnar vi Sverige. Barnen går sin sista skolvecka nu och kommer vara lediga nästa vecka för att vara lite mer flexibla för spontan besök.


Det är lite krångligt att bo i resväska och man har lättare att välja kläder varje dag. Urvalet är inte jätte stort bland byxor och skjortor. Vi jobbar varje dag/kväll i huset för att bli klara för avfärd med packning, reparationer och bättringsmålning.


I helgen körde vi lite saker för förvaring i Borås och träffade alla Ekbergare där.

måndag 14 september 2009

Det är bara lite kvar nu...

Den 28 september åker vi.
Varje eftermiddag och många timmar i helgen har vi varit här i huset och fixat. Barnen vill inte vara här för det finns inga möbler förutom ett gammalt köksbord och matsalsstolarna. Sån tur är har vi lilla tv:n i köket kvar men idag sa t o m Jakob som annars så gärna vill se på tv, att han ville ha något annat att göra. Lägenheten har inte så mycket mer att erbjuda men sån tur är har vi tv-spelet och det går varmt.
Man tror att man inte har så mycket kvar att fixa med, men i varje rum hittar man några hyllor med grejer som ska ner i lådor. I över en veckas tid nu har jag bättrat på fönster och dörrar med färg där den skavts av. Snart är huset så fint som när vi gjort i ordning det då vi flyttade in 2000. Lite finare faktiskt för nu har inte alla fönster baby-blå färg längre utan en trevlig mellanblå ton.
Man börjar känna att det är sista veckan på jobb och skola denna veckan. Det känns lite sorgligt att säga hej då till alla som man tycker om och till dem man är van att träffa varje dag. Oskar tyckte det var lite jobbigt och Jakob sa att han var glad att han hade världens bästa familj - han känner väl att vi ska åka och bara har varandra.
I morgon kommer Susan igen. Hon är så mysig. Hon är barnens engelskafröken som kommer hem till oss ett par gånger i veckan för att träna engelska med dem. I tisdags tog hon med sig dem till Universeum där de var mellan tio och halv fyra!!! Så länge hade inte jag gått där. Jag vet inte hur mycket engelska de lärde sig men de hade haft roligt. Sist fick de bygga figurer av klossar som de inte visade för varandra utan istället fick förklarar på engelska så att den andra kunde bygga en likadan figur på sin sida av väggen som Susan satte upp mellan dem. Så mycket engelska har inte Jakob sagt tidigare. Då har det mera varit enstaka ord. Nu lärde han sig att använda ord som beskrev rumsliga förhållanden såsom över, bakom, ovanpå osv.
Roligt när man ser att de tycker det är kul att lära sig nytt!!
Nu är det dax att gå och knyta sig./Åsa

tisdag 1 september 2009

Flyttgubbarna är här....







Imorse invaderade flytt gubbarna hemmet. De kom prick kl 08:00 lagom bösiga och försökte titta på vad som skulle packas och hur det såg ut. Vi var uppe till halv två inatt och packade och konkade saker ner till källaren. Vi var ganska mosiga i morse. Klisterlappar med "don't pack" bedyder att det inte skulle ner men det var lätt att det slank ner iallafall....tre gånger var Åsa inne och kollade till köket för det var några tallrikar som väldigt gjärna ville till Indien. Hela hemmet börjar anta en formation av lådor och man kan skänja formen av möblerna under wellpappen. Vi var nere och hämtade nycklarna till lägenheten på Bangatan. Vi skall sova där den närmasete månaden. Vi glömde att tömma räkningslådan så några av våra obetalda räkningar är på väg till Bangalore...vårt fel...