Besöksräknare

söndag 24 augusti 2014

Golvresultatet

Så här blev golvet när det var klart. Visst ser man en färgskillnad men jag tycker ändå att det blev bra och jag tror det ljusnar med tiden. Lägg även märke till den helt täta metallkrukan som inte läcker!

torsdag 21 augusti 2014

Nylackat golv

Kommer golvet att ljusna eller förbli mörkt?!! Det är min fundering just nu. Har precis lackat en liten bit av golvet och innan knackning var färgerna ganska lika men nu i nylackat tillstånd ser det nylackade oroväckande mörkt ut..
Varför lackar du en bit av ditt golv tänker då ni. Jo, jag var så dum så jag litade på att en plastpåse skulle hindra vattnet ur en kruka med hål under, att läcka ut på golvet. Till mitt försvar vill jag berätta att jag även hade ett fat inuti påsen och krukan har klarat det i två år nu. Men när vi åkte till stugan satte jag en bevattningskork (en spetsig kork med ett pyttelitet hål i) på en petflaska och tryckte ner den i krukan. Troligtvis hade den, trots det lilla hålet, släppt ut allt sitt vatten på en gång. Påsen hade läckt och hällt ut allt vatten på vårt fina pangapanga-parkettgolv. 
När vi kom hem stod parketten upp som ett 20cm högt torn med mögel runt krukan och under 2 kvadratmeter parkett. Sååå trött man blir! Och vi kom just från Tämta där vi kämpat i flera dagar med att laga vattenpumpen. 
Men vi lade brädorna att torka. Sedan byttes underpappen, brädorna torkades rena från mögel och inspekterades. Sån tur var var det bara de fem yttersta brädorna som behövde slipas fria från krackelerat lack och vattenringar. Detta gjordes och brädorna blev jättefina, inga vattenskador ner iträet. 
I förrgår limmade jag ihop golvet igen, vilket var lite knepigt men jag är jättenöjd med limmresultatet. Bara nu lacken ljusnar lite så blir det bra och så slipper vi slipa och lacka om hela golvet vilket vi inte planerat att göra just nu. 
Så håll tummarna så ska jag lägga ut resultatet när det är klart.