Besöksräknare

söndag 19 januari 2014

Småfix

I helgen har det varit småfix här i huset som avbröts med en trevlig middag hos vänner i lördags kväll. Vi har gjort saker som att sätta upp eluttag, fästa upp en spotlight i köket som hängt på trekvart sedan vi flyttade in, skruvat ihop köksstolarna så de inte knakar längre, skottat snö mm. Jag hängde upp de sista tavlorna som stod i ett hörn och fixade till en lampa och nya kuddfodral. Lampan var en IKEA-lampa som jag tänkt slänga men som systern stoppade mig från då hon sa att jag kunde göra om den. Bra idé!! Jag rev loss pappersskärmen som dels fått en reva och som fått massor med bruna fläckar efter Indienvistelsen. Sedan sydde jag på en ny skärm av ett tyg från Indien med påsydda applikationer med vita löv på vit botten.

Före
Efter
Då tavlorna hade lite rött i sig letade jag fram ett sarityg i bomull som var lilarött med guldränder. Det fick bli nya kuddöverdrag. Vad som är kvar att göra är att ordna en ny fotpall eller kanske inte ha någon fotpall alls... Vi får se hur det blir när jag sovit på saken.
Före
Efter!

Efter-bilderna kommer inte helt till sin rätta då de inte togs i samma fina dagsljus som före-bilderna men det blev faktiskt bättre efteråt!

lördag 11 januari 2014

Nytt år = nytt utseende!

Nu blir det ny fräsch design här på bloggen! Hoppas ni gillar det nya utseendet. Jag tittade på bloggen i en iPad och såg då att den såg jättedassig ut eftersom bara mittdelen syntes. Nu har den en vitare bakgrundsfärg och ett lättare intryck. Lite hopp om solljus och vår!!!

Sushi-fredag

I går bestämde Oskar menyn. Han frågade tidigt i veckan om inte vi kunde göra egen sushi. Självklart kunde vi det så vi bestämde att vi skulle göra det på fredag. I torsdags tog han initiativ till ett inköp av allt som behövdes. Vi var och köpte bambumatta, wasabi, inlagd ingefära, risvinäger och mycket mer. I fredags började vi vid sextiden och det tog ett par timmar innan maten var på bordet, framför allt då det var en lång process att tillreda riset. Det skulle sköljas, svälla i vatten, kokas, vila, blandas med ett avsvalnat hopakok av risvinäger, salt, socker och något som heter mirin och sedan fläktas sval för att bli blank. Sedan kunde vi börja pyssla ihop rullar, riskuddar och annat. Det blev en riktigt god middag där till och med Jakob efter mycket tvekan smakade på en sjögräsrulle. 

Jag gör tempurafriterad broccoli och räkor

Oskar gör makirullar
Så här mumsigt blev det!

Vart tog den söta lilla räkan vägen...?

...ingen som vet, ingen som vet!

Tyvärr är så fallet med en liten räka som råkade glida av tallriken när den på väg med sina andra frusna och is-hala kompisar skulle bli tinade i micron. Vår micro står i ett skafferi som verkligen är proppfullt med allt möjligt. Väldigt många plastburkar som behövdes i Indien för att skydda varje liten torrvara, står nu där tillsammans med vattenflaskor (det äger vi verkligen många -som inte heller används så mycket här som i Indien)  glassmaskinen, torrvaror, tryckkokaren, ännu fler burkar.. Och på golvet står påsar i vilka vi samlar plast, papper och glas som ska till återvinningen.

Den lilla räkan landade någonstans där. Den hittades inte...

I morgon kan vi nog lukta oss fram till var den är.

måndag 6 januari 2014

God fortsättning!

Nu har hela jullovet gått och jobbångesten börjar smyga på en så smått, så här på kvällen innan första arbetsdagen. Fast jag fuskstartade i fredags med en dags jobb innan tre dagars lov igen. Helt okej faktiskt.
Vi har verkligen haft en lugn och skön ledighet. Juldagarna firades mysigt med nära och kära i Borås. Sedan drog vi tillbaka hit till nyår. En rolig nyårsfest med mycket god mat blev det med vännerna. Själva gjorde vi förrätten:  räksoppa á la Mannerström med parmesan- och sesamsdoppade smördegspinnar.

I dag har granen åkt ut och julen börjar packas ner i sina kartonger igen. Vi har börjat fundera på hur vi vill göra om i badrummet i källaren. Vi har försökt röja i garaget och satt ut en blocket-annons på saker vi behöver göra oss av med. Gamla halvdöda krukväxter har bytts ut mot nya fräscha.  Vi har börjat titta efter en ny soffa... Vi är helt enkelt redo för lite ljusare dagar och nya projekt!

Här lite bilder från helgerna:
Jakob och Tomas på julafton



Paketutdelning med gänget

Lite glögg på julafton

Vissa lägger pussel medan andra pysslar med att sätta ihop en dator under mellandagarna!
Nyårsglad Tomas

Bocken på sin rätta plats, utanför ytterdörren!