Besöksräknare

onsdag 12 juni 2013

En mammas beröring

Inte långt efter att Jakob var född märkte jag att han blev väldigt lugn av massage. Det hade jag försökt på Oskar också men han njöt ett tag men for sedan upp som om han var en såndär docka med blytyngd i rumpan. Jakob däremot slappnade av och somnade av strykningarna, välmående som en nöjd katt. Det häftiga är att det funkar fortfarande. I dessa ljusa kvällar har Jakob ibland svårt att sova. Jag behöver inte massera länge innan han börjar djupandas och jag kan smyga ut. Det är inte vilken massage som helst utan kinesisk ansiktsmassage som jag en gång lärt mig på en föreläsning mamma tog med mig på. Den går ut på att trycka vid olika punkter på ansiktet i ett visst mönster, i en sammanhängande rörelse för att få ansiktsmusklerna att slappna av. På föreläsningen sa de att massagen var ett sätt att slippa glasögon i Kina och barnen där gjorde massagen i skolan varje dag. Om det funkar som ögontränare vet jag inte men massage över kindbenen gör det omöjligt att ha ögonen öppnas och den monotona rörelsen verkar vara sövande. Det funkar i alla fall. Härligt att kunna få någon att helt slappna av och somna. 

tisdag 11 juni 2013

Vis av ålder

...blir man det egentligen? Ibland tror jag bara att man helt enkelt bara blir lite mindre rädd för att göra saker. Och det beror nog ofta på att man faktiskt har gjort just den saken förut så man vet ungefär vad som väntar en. Man kan vara lite mer förberedd. Som det där med att ringa telefonsamtal för att t ex kolla var man får bäst försäkring. För tjugo år sedan fick jag hjärtklappning när jag skulle göra ett sådant samtal.  För tio år sedan gav det mig ett obehag som gjorde att jag sköt upp samtalet i det längsta. I dag blir jag inte alls orolig för själva samtalet. Men jag skjuter ändå upp det - dels för att jag är sådan som behöver låta en tanke mogna innan jag gör den, men också för att jag kan så lite om allt det där som jag ska svara på. Jag borde ju kunna lite av de där grejerna, men inte!

Därför har jag nu skaffat en accessoar som  gör att jag i alla fall ser lite visare ut:
läsglasögon!

Det har alltså inget att göra med att jag börjar få sträcka ut armen lite för att kunna läsa på innehållsförteckningen när jag handlar, eller att jag har svårt att fokusera utan att dra bak huvudet lite när jag pussat på barnen.

Jag försöker bara leva upp till min förväntade vishet!



söndag 9 juni 2013

Bröllopshelg

sz3e1746_0.jpg (650×481)
Bild tagen fr Jönköpingsposten
Efter en jobbdag är det helg igen! Det är lyxigt. Så borde det alltid vara tycker jag!! Fast kanske skulle man då stressa ihjäl sig på den stackars dagen man skulle jobba på...
I fredags kväll for vi ner till Falkenberg där mamma och pappa var. Lyxigt att komma ner till dukat bord, även om middagen blev fördröjd av köande förbi Varberg och vägarbete där. Vi stod säkert med avstängd bil i 20 minuter innan vi sakta kunde rulla framåt.
Helgen har ju varit helt dominerat av det kungliga bröllopet. Mamma och jag satt bänkade framör TV:n hela eftermiddagen för att titta på det vackra paret och alla elegant klädda bröllopsgäster. Naturligtvis hade vi bubbel och jordgubbar att fira med. Även barnen fick alkoholfritt jordgubbsbubbel och tittade då på vigseln, vilket de aldrig hade gjort annars. Bubbel vid sådana här kungliga högtider är en sed jag lärt mig av tjejvännerna i Indien. Nu kunde vi ju inte titta ihop men hade ändå gruppchatt så att lite av den gamla känslan från Bangalore fanns där.
Hon är otroligt vacker, prinsessan Madeleine och Chris verkade väldigt lycklig och pussade henne när helst han fick chansen. Lillsessan Estelle stal en del av föreställningen, så sockersöt i en egen liten fåtölj jämte mamma och pappa! Kul med lite folkfest här i Sverige.
Mamma och Jakob på promenad i solen innan bröllopet. 


Några jordgubbar och lite av barnens bubbel blev kvar, resten tog slut..

Studentfirande och Sveriges nationaldag

Nu får jag hosta upp mig igen vad det gäller blogginlägg. Till mitt försvar ska jag säga att min dator har varit bedrövlig sista tiden och bara stängt av sig!!! Då är något fel, det vet man. Käre maken köpte då en ny hårddisk till den och vips gick den från halt döende till ung och pigg igen. Hårddisken har nog varit sönder minst ett halvår säger maken och han har nog rätt. Den har verkligen varit tråkigt seg att använda. Den jobbiga med en ny hårdisk är alla uppdateringar och installationer av alla program man vill ha på den för de tar sån tid. Och sedan finns ju inte fotona kvar utan ligger i den andra datorn så bloggandet blir lite tröghanterat, tillräckligt mycket för att inte bli av. MEN nu börjar jag på nytt igen alltså!!

Maken har åkt till Indien i 1,5 vecka. Jag är inte avundsjuk alls (nu var jag ironisk - jag hade gärna åkt med och gått lite på de vana gatorna och ätit en god brunch i värmen)!!
Istället drog jag och killarna till Borås i onsdags för att fira fina kusin Johannas student. Det blev en härlig dag med sol och tårfyllda ögon över hur fina ungdomarna var, när de i sina vita kläder rusade ut kära gamla Bäckängskolan.
Johanna är yngsta barnet i svågern och svägerskans barnaskara. Hon är vårt gudbarn och har alltid varit den lilla. Men onsdags såg man att även hon började bli vuxen. Det är härligt när barnen kommer över den truliga tonårstiden och börjar dela med sig av sitt liv och börjar prata med en igen. Man kan ha en konversation. Roligt att se barnen växa upp till fina vuxna. Jakob räknar dock fortfarande Johannas som barn och kunde inte förstå varför hon skulle önska sig vinglas. Vad skulle hon ha dem till?!!
Fina Johanna

Efter firandet drog vi ut till Tämta och sov över. Vi var ju lediga i torsdags och då passade vi på att åka dit och fixa lite. För min del blev det att sätta upp nya tapeter i köket och barnen kämpade med att klippa den 20 cm höga gräsmattan. Två gånger fick de klippa framsidan innan den blev acceptabel. Sedan ägnade Oskar och jag en timme åt att pallra upp båtkärran (med båten ovanpå!!) på stenblock, då maken gärna ville få däcken till Göteborg för att kunna laga dem. De hade ingen luft i och satt med jättehårt med rostiga muttrar. Alla Tämtas mygg gjorde oss sällskap men med ett antikt myggspray från 80-talet (som luktade scoutläger) och en flaska 5-56 så klarade vi uppgiften.
Så här snyggt blev köket:
Lite dålig bild då jag bara hade mobilen att ta med!

Fondtapet i närbild!