Besöksräknare

tisdag 14 maj 2013

På besök hos Kungen

Här kommer en liten rapport från vår Stockholmstur. Vi åkte på vår bröllopsdag, i onsdags och kom hem i fredags. Det var en sååå mysig tur. Stockholm är så vackert med sina gamla hus och glittrande vatten var man än såg. Vädret visade sig från sin bästa sida och temperaturen var upp mot 20 grader. Vi fick tipset att köpa "Stockholmskortet" och det var verkligen lyckat. Det gav oss fritt inträde på de flesta museer och obegränsat åkande med lokaltrafiken. Vi hade nog aldrig besökt så många museer utan kortet men nu han vi på de tre dagarna med både vasamuseet, nordiska museet,Slottets livrustkammare, skattkammare och paradvåningar, moderna museet och arkitekturmuseet. I onsdags kväll åt vi middag på en japansk restaurang som en av våra kompisars make har. Den heter Blue Light Yokohama och hade jättegod mat. Vi fick in ett tiotal smårätter som vi delade på, bla ångade räk- och edamame-dumplings, tonfisk svedd i vitlöksolja, avokado- och sashimisallad med miso och ingefärsdressing. Brylépudding med vit sesam, glass och sorbet blev det till efterrätt.
Sen hade vi turen att bli inbjudna till familjen F som vi lärt känna i Bangalore och som vi tycker skulle bo i Göteborg istället för i Stockholm. Utan att vi visste det hade även familjen W bjudit in sig till familjen F så det blev en riktigt trevlig kväll med det gamla gänget från Bangalore. Italiensk buffé med bubbel bjöds det på, mycket gott! Tur att familjen W bor i Göteborg så vi i alla fall kan träffa dem lite oftare!


Regalskeppet Vasa

Två mystiska figurer som smyckade Vasa


Den perfekta museeutrustningen: inspelade guidturer. (Ja här kan man tro att vi spelade in dem själva, men man  riktade spelaren  mot en avläsare i montern och så fick man  höra en inspelning om montern)

Blue Light Yokohama

Lunch på moderna museet
Tomas hos Kungen

Utedass!


Japp, det är vad vi har just nu! Lite kallt men ändå härligt när det blåser i håret när man kissar!!
Nej, jag skojar bara. Tomas skulle täta toaletten då den läckte mellan vattenbehållaren och sitsen. Han la tätningsmassa mellan och drog sedan åt skruvarna...lite hårt!! Toaletten sprack! Det blev till att åka och köpa en ny toalettstol. Det är lite krångligt när man har en hyresgäst för då kan man inte stänga av vattnet som man vill. Men den lille chalmeristen sov antingen väldigt hårt eller var inte hemma så vi stängde av ändå. Det skulle väl ta en halvtimme sa Tomas, men det kunde vi ju räkna ut att det inte skulle ta. För även om man tycker man har köpt alla slangar och skruvar som ska behövas så är det ju alltid något gammalt rör som inte har rätt dimension. Det blev till att göra en fulkoppling med ett vinkelrör och ett mjukt rör i en liten loop. Men det funkade och nu har jag precis silikonat runt nederkanten (finpillet brukar vara mitt jobb) och stolen känns så fräsch och fin. Tur för systern med familj kommer i helgen och de är kräsna vad gäller toaletter. Kommer ihåg att lillkusin M inte ville kissa på en toalett i Indien som var "ofräsch" trots att han som kille kunde kissa ståenden!


onsdag 8 maj 2013

Bröllopsdag

För tjugo årsedan var det högsommarvärme och alla träd hade precis slått ut och hade sin grönaste färg av nyvaknat liv. Det var en nervös, underbar och minnsevärd dag, dagen då vi gifte oss! Jag kan inte föstå att det var så längesedan och att vi varit gifta i så många år. Jag är så glad att jag hade förmånen att träffa min älskade livskamrat så tidigt och hunnit med så många fina år tillsammans redan. Två söner - de bästa - har vi också lyckats få.
Älskling, utan dig är jag inte hel. Jag vill fortsätta leva resten av mitt liv med dig!

Nu drar vi iväg alla fyra några dagar för att njuta av vackra Stockholm och av att vara tillsammans!

måndag 6 maj 2013

Stugspackel

I helgen var vi i stugan i Tämta för första gången i år. Vi åkte inte förrän på lördag morgon så att huset hade hela dagen på sig att bli varmt. Ibland kan första övernattningen vara kall med fuktiga sängkläder och väldigt omysigt. Man fantiserar om att sätta på kaminen - som man inte har!
Den här gången var maken pigg på att städa. Han hade nämligen köpt en fönsterskrapa som själv sög in vattnet och den var han väldigt sugen på att testa. Jag var däremot sugen på att använda spacklet på tapetskarvarna i köket. I säkert 10 år har vi haft plastmatta på nästan hela golvet. Ca 30 cm har saknat matta och undergolvet har där tittat fram. Vi flyttade nämligen en vägg, då för tio årsedan, för att kunna ha kylskåpet inbyggt istället för stående mitt på golvet. Sedan dess har vi funderat på vilken typ av golv vi skulle lägga in. Men förra sommaren tröttnade jag och vi köpte ett laminatgolv i mörkare nyans och nu har vi ett helt golv men väggar i åttiotalsgult som lyser emot en, i olika solblekta nyanser.
Om min make var så smart när han tvättade fönstrena i köket innan jag ens fått fram spacklet och sandpappret kan diskuteras. Men de blev ju rena på utsidan!
Det kändes så härligt att spackla och slipa lite. Jag har verkligen saknat att fixa med sånt här under indientiden och jag njöt verkligen av att slipa och måla lister. Nu är alla skarvar slipade och det är bara att leta upp en fin tapet och tapetsera nästa gång vi åker dit. Det kommer att bli så fint!!!


Det var då det var modernt med bård.
Har hört att gult är på ingång igen. Kanske skulle behållt tapeten?
Här ser ni det nya golvet!

torsdag 2 maj 2013

Kommentera mera!

Nu har jag följt min systers exempel och tagit bort ordverifieringen på kommentarsfältet så nu är det mycket lättare att kommentera för er!

GÖR SÅ HÄR
1 Skriv din kommentar i rutan.
2 Vid "Kommentera som:" kryssa antingen i "Anonymt" men skriv gärna ditt namn i din kommentar så jag vet vem du är
.....eller välj "Namn/webadress"  och skriv bara ditt förnamn i namnrutan och inget i webadressrutan så kommer ditt namn att stå över din kommentar.
3 Tryck på "Publicera"

KLART!!!

Enkelt va?! Nu hoppas jag på fler kommentarer!!!

onsdag 1 maj 2013

En effektiv make

I dag blev som igår för mig - en väldigt lugn dag i soffan. Jag har inte feber idag men är inte bra och har fortfarande knappt någon röst. I bland när jag ligger så luras jag att tro att jag är bra men så går jag uppför trappan och blir jätteandfådd och inser att jag inte är fullt frisk ändå.
Käre maken verkar dock gå på högsta växel! Klockan sju åkte han hemifrån. Här utanför på gatan mötte han några Chalmerister med cortègerockar på väg hem från nattens festande! Det var ett tag sedan vår kväll slutade vid sju på morgonen!!
Det som fick honom att gå upp så tidigt var ju golf såklart! Efter en runda med en kompis kom han hem och fick med sig Jakob ut i trädgården för att köra mossrivaren. Efter tre varv och 6 sopsäckar med ihopkrattad mossa fixade han med gödsel och topdressing på gräsmattan. Sedan tog vi en fika i solen och sedan fortsatte han med att slipa entréräcket. När han tillslut kom in såg han ut som en mjölnare av allt slipdamm.
Den stackars chalmeristen vi hyr ut till i källaren hade den nog jobbigt med huvudvärken när Tomas först körde mossrivaren och sedan slipmaskinen! Tur att han golfade på förmiddagen och inte satte igång med "oljuden" förrän efter lunch.
En mossfri (och nästan gräsfri!!) gräsmatta
Slipning av räcke

Valborgsmässoafton

Dagen blev en heldags snörvlande i soffan för min del. På eftermiddagen kom Tomas hem och fixade lite grillat kött till kvällsmat. Innan dess var han och Jakob iväg en sväng och kollade på Cortègen. Lite mysigt hade de det i alla fall vid grillen. Jag tittade på från soffhörnet.